среда, 13. фебруар 2019.

Mišljenja 4 NFL skauta o defanzivnim prospektima


DT:

Krajem decembra je vladalo mišljenje da će defanzivni linijaši obeležiti prvu rundu drafta i da će možda i neverovatnih 9 defanzivnih teklova biti izabrani prve večeri.  Od tada su se neke stvari promenile. Derrick Brown i Raekwon Davis, dva talenta prve runde, su na iznenađenje mnogih odlučili da se vrate na koledž a Jeffery Simmons je doživeo ozbiljnu povredu kolena (kidanje ACL).

Ali i bez njih trojice u prvoj rundi (male su šanse da se neki tim odluči da potroši pika prve runde na Simmonsa s’obzirom na probleme sa povredom i incidentom koji je napravio) biće ovo jedna od boljih generacija defanzivnih teklova u poslednjih desetak godina.

Prošle godine Quinnen Williams je bio rezerva Da’ron Payne-u (13 pik na prošlogodišnjem draftu) na Alabami. Danas, on se smatra za najtalentovanijeg defanzivnog linijaša u ovogodišnjoj generaciji.

“Pojavio se niotkuda ali je “dominator”.”-rekao je jedan skaut. “Protiv trčanja, u pass rash-u, u svemu je sjajan. Bio je dominantan igrač u svom timu koji ima mnogo talenata koji će igrati na NFL nivou. Kada je počela sezona bilo je  ‘Ko je ovaj momak?’ a već nakon trećeg kola se sve okrenulo pa su sada svi u fazonu ‘Ko su ovi ostali? On je onaj pravi’.”

Drugi skaut je Williamsa uporedio sa Ndamukong Suh-om, drugim pikom na draftu 2010god.

“Mislim da je bolji igrač nego kada je Suh izlazio na draft. Dominira više nego Suh. Jedini problem je što je jednogodišnje čudo.”

Među skautima vlada dilema da li je potencijalni top 5 pik,  Rashan Garry, EDGE ili DT. Njegovu raznovrsnost i mogućnost da igra na obe pozicije mnogi skauti vide kao plus. “Pred početak sezone za mene je on bio najboljii igrač koji će izaći na ovogodišnji draft.”-rekao je jedan skaut. "Propustio je 4,5 utakmica ove sezone zbog povrede ramena. Sigurni top 10 pik.”

Jeffery Simmons je po mišljenjima većine top 10 talenat ali najnovija povreda i incident sa prebijanjem devojke će ga najverovatnije koštati izbora u prvoj rundi. “On je 1-tech i dominira u svakom smislu.”-rekao je jedan skaut.

Ed Oliver sa Houston univerziteta je bio ubedljivo najbolji igrač u svom timu tako da su ga protivnički ofanzivni linijaši  često udvajali i utrajali. “Njegov jedini minus je što je manji nego što je potrebno za DT-a”-rekao je jedan skaut. “To će biti problem za njega. Kada prođeš pored njega više izgleda kao DE ili čak i LB nego kao 3-tech. Ali jako je talentovan, neverovatno je kako se kreće za njegovu težinu i izuzetno je čvrst momak.”

Dexter Lawrence je ogroman. “ Ima 163kg i ne izgleda debelo.”-rekao je jedan skaut. “Biće izabran u prvoj rundi samo zato što je tako velik i moćan. On jednostavno uhvati ljude i gura ih unazad kao da su lutke.”

EDGE:
Clelin Ferrell izgleda kao najtalentovaniji defanzivac Clemson koledža (koji je prepun NFL talentima).

“Prosečna eksplozivnost ali odlično koristi ruke.”-rekao je jedan skaut. “Tehničar. 4-3 DE koji može da igra na obe strane. Neki njegovi statistički podatci možda mogu dati lažnu sliku s’obzirom da je često ostavljan 1 na 1 jer je igrao pored Wilkins-a i Lawrence-a.”

Nick Bosa je bio rezerva Sam Hubbard-u kao sofmor, a kao junior je igrao samo tri utakmice kao starter pre nego što je doživeo povredu trbušnog zida zbog koje je morao da završi sezonu.

“On je telntovan i eksplozivan ali ima samo tri utakmice kao starter.”-rekao je jedan skaut. “Ako je pokidao nešto kod te povrede…trbušni zid mu je mnogo bitan. Iz njega dobija snagu i moć. Ne bih smeo tek tako lako da potrošim visokog pika na njega.”

Josh Allen jednog skauta podseća na Kalil Mack-a. “ Najbolji OLB na draftu. Igra i iz “2-point” i “3-point” stava. Defanzivni koordinator koji ga bude dobio  će želeti što više da ga gleda kako napada sa edge-a. Nekad kad ga gledam voleo bih da je malo agresivniji i čvršći pogotovo protiv trčanja.”

Jaylon Ferguson je predvodio naciju sa 15 sekova, koji su ga doveli do ukupnog broja od 42,5 za 4 godine provedene na koledžu. “ Ove godine je igrao protiv LSU-a i Mississippi State univerzizteta i na obe utakmice je dominirao.” – rekao je jedan skaut.

Josh Sweat ima 35,5“ dužinu ruku. Jachai Polite i Brian Burns su igrači koji bi se najbolje uklopili kao OLB u 3-4 odbranama.

“Burns je dugačak i mršav.”-rekao je jedan skaut. “ Stalno pobeđuje kao edge. Stvarno dobar pass rush-er…ali ne bolji od Polite-a. Polite je izuzetno brz i eksplozivan. Sjajan kao edge. Top 20 pik.”

LB:

U generaciji su se izdvojila tri igrača koji će biti izabrani u prvoj ili ranoj drugoj rundi.

Mack Wilson je igrač od koga se očekivalo više ove sezone. “Izgledao je bolje 2017 nego 2018god. Nije pokazao potreban napredak, ali i dalje je to talentovan igrač koji je sjajan u “coverage-u”.”-rekao je jedan skaut.

Otac Devin-a Busha, Devin sr je igrao kao starter 71 od ukupno 116 utakmica koje je odigrao za 8 godina svoje NFL karijere noseći dresove Falcons-a, Rams-a i Browns-a. Bio je izabran kao 26 pik na draftu 1995god.

“Otac mu je bio neverovtan udarač.” – rekao je jedan skaut. “Njegov sin udarao isto kao i on. Zaista dobar igrač. Podseća me na Jessie Tuggle-a.”

Mnogi skauti smatrju da su Devin White i Devin Bush igrači koji se mogu porediti.

“Obojica su nešto niži i sjajne atlete. Bush može da igra čoveka a White-a sam samo video da igra zonu.”

CB:

Greedy Williams je sofmor koji je 3 godine na koledžu. Po svemu sudeći nastaviće tradiciju CB-ova sa LSU univerziteta koji su izabrani kao pikovi prve runde.

“Jako podseća na Patrick-a Peterson-a kada je izlazio sa koledža, samo što je nešto lakši od njega.”-rekao je jedan skaut. “ On je visok i dobro građen momak. Da bi stekao dobar uvid u njegove kvalitete moraš da gledaš utakmice iz 2017 god. Ove godine su ga zbog njegovog kvaliteta QB-ovi izbegavali."

 Kris Boyd dobro pokriva hvatače, dobar je i u obaranjima, ali pravi previše faulova. To se pogotovo videlo na senior bowl-u nakon kog je njegova pozicija na većini draft tabla znatno pogoršana.

Deandre Baker je igrač koji bi mogao da nađe mesto u drugoj polovini prve runde.

“Baker ima sve osobine da bude jako dobar igrač.”-rekao je jedan skaut. “Samo mora da bude konstantniji. Ako uspe da uspostavi konstantnost biće sjajan igrač. A ako ne uspe, može ozbiljno da zabrlja i naškodi svojoj karijeri praveći glupe greške.”

S:

Ovoj klasi sejftija nedostaje i kvalitet i kvantitet po mišljenju jednog skauta. Najbolji od svih mogao bi biti Jonathan Abram.

“Igrao je slot-a ove godine.”-rekao je jedan skaut. “Nije baš najbolji u “coverage-u” ali može to da igra i sjajan je udarač. Pik druge runde.”

Deionte Thomson je tipičan FS sa brzinom i mogućnosti da pokriva ceo teren.

“Gledao sam sve utakmice Alabame, i ja njega ne mogu da ocenim.”-rekao je jedan skaut. “Jednostavno ne vidim igrača koji na terenu radi stvari koje donose nešto njegovoj ekipi.”

Nasir Adderley je rođak “hall of fame” CB –a Herb-a Adderley-a. Odigrao je 45 utakmica kao starter u svojoj četvorogodišnjoj karijeri na Delaware univerzitetu. Za to vreme imao je  11 presečenih lopti i 175 obaranja. Adderley je klasičan “single-high” sejfti i skauti ga smatraju za pika 3 runde.



 Urednik članka: Millhouse


Нема коментара:

Постави коментар